7.1.2024. 15:21
0
Džumhur i Fatić će imati vrlo težak posao da se kvalifikuju na Australian Open
Bh. teniseri Damir Džumhur i Nerman Fatić saznali su protivnike u kvalifikacijama za Australian Open, prvi Grand Slam turnir u 2024. godini.

Džumhura će u prvom pretkolu čekati Timofej Skatov, a ukoliko prođe igrat će protiv Pabla Cuevasa ili Giulija Zeppierija.

Posebno je zanimljivo je da je Damirov potencijalni protivnik u finalu kvalifikacija Benoit Paire, jedan od najluđih tenisera današnjice i poznat po svojim ispadima. 

Fatić će imati znatno teži zadatak, pošto ga u prvom kolu očekuje Ilija Marčenko, a ukoliko bi njega prošao, čekali bi ga Juan Manuel Cerundolo ili Terence Atmane. 

Potencijalni rivali u finalu su mu Jozef Kovalik, Mattia Belucci, Emilio Nava ili Luciano Darder.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.