7.1.2024. 10:23
0
I majka Danija Alvesa sada bi mogla u zatvor
Dani Alves (40) već je godinu dana u zatvoru u Barceloni nakon što je uhapšen zbog optužbi za silovanje.

Bivšem brazilskom reprezentativcu, koji je branio boje Brazila i na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, prijeti zatvorska kazna od osam do deset godina. Tužilaštvo za njega traži maksimalnu moguću kaznu, a dogodio se novi zaplet u slučaju Alves, piše portal Sport1.ba.

Španski mediji izvještavaju da je Lucía Alves, majka nogometaša, na društvenim mrežama objavila videosnimku, čime je zapravo prekršila zabranu otkrivanja identiteta žrtve, što se čuva kao tajna.

Alvesova majka u objavi je pokušala diskreditirati ženu koja tvrdi da ju je Alves silovao. U objavi spominje njezinu ljubav prema životu u noćnim klubovima i tvrdi da djevojka "želi steći novac i slavu".

El Periodico prenosi da je objavljena snimka zapravo stara snimka rođendanske proslave i da nema veze s incidentom koji se dogodio krajem 2022. u noćnom klubu u Barceloni, kada je Alves navodno silovao djevojku. El Periodico nije objavio snimku koja je u pitanju zbog sudskog naloga koji štiti žrtvu.

Žrtva je sada pokrenula novu tužbu, ovoga puta protiv Alvesove majke, kojoj prijeti zatvorska kazna od tri mjeseca do godine dana zbog kompromitiranja suđenja i kršenja prava žrtve na anonimnost.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.