20.3.2024. 19:51
4
Vučićevu suprugu snimili u javnosti nakon dugo vremena: Brak im obilježila tragedija
Premijera predstave "Sirano" Edmona Rostana u režiji Gorčina Stojanovića održana je na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, a na premijeri se pojavila i samozatajna prva dama Srbije Tamara Vučić (41), supruga Aleksandra Vučića.

Samozatajna prva dama se vrlo rijetko pojavljuje u javnosti. O njoj se ne zna puno, osim da se za Aleksandra Vučića udala 2013. Rođena je u Beogradu 1981. gdje je završila osnovnu i srednju školu, a diplomirala na Fakultetu političkih nauka.

Srbijanski mediji pišu da je od 2010. godine radila u ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije te da se aktivno bavi humanitarnim radom i vrlo često posjećuje humanitarne događaje. Zanimljivo je da se nije uključivala u niti jednu suprugovu kampanju jer voli živjeti mirnim i povučenim životom.

Tamara je Vučićeva druga žena i 2013. ih je pogodila teška porodična tragedija. Naime, tri dana prije planiranog porođaja, Tamara je izgubila dijete, djevojčicu koja se trebala zvati Neva. Njeno srce je iznenada prestalo kucati, a drugi detalji o tragediji javnosti nisu poznati.

Inače, prije Tamare, Vučić je bio u braku s Ksenijom Vučić s kojom ima dvoje djece, sina Danila i kćer Milicu. Ksenija je preminula u januaru 2022. godine, a s Tamarom je Vučić 2017. godine dobio sina Vukana.

(Ajdin B.)

 
4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.