12.11.2024. 13:28
Nemanja Bilbija progovorio o reprezentaciji: Imao sam priliku koristiti žlicu, ali onu malu za kafu
Kapiten i dugogodišnji napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija gostovao je u emisiji "Mostar čručno by GUMA M" na YouTube kanalu mostarskog kluba.
Među brojnim temama raspravljalo se i o (ne)pozivu Bilbije u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Bilbija je istakao kako smatra da je dobio premalo prilika da se pokaže u dresu reprezentacije.
“Imao sam priliku koristiti žlicu, malu za kafu. Mislim da sam dobio premalo i da sam mogao više. Rekao sam hiljadu puta, ne zaslužujem igrati pored najvećeg ikada Džeke, ali mogu biti među 33 ili 24 igrača, biti uz njega. Mislim da sam to zaslužio, ali to se nije dogodilo. Stvarno ne znam koji su razlozi”, rekao je Bilbija.
Na pitanje voditelja kakva se poruka šalje igračima iz WWin Lige BiH, rekao je da je upravo to suština cijele priče.
"Ako s Nemanjinim učinkom u tom razdoblju ne može ući u reprezentaciju, ko onda treba ući i što učiniti da dobije poziv", dodao je.
Bilbija je otkrio i kako mu je Zlatko Dalić rekao da će ga sigurno pozvati u hrvatsku reprezentaciju ako za to bude imao uslove.
“Bilo je to prilikom dodjele Večernjakove marke koja je održana na stadionu. Bili su tu Mate Bulić i Sergej Jakirović. Sergej me pozvao na stranu s Dalićem koji mi je rekao da imam hrvatski pasoš pa da on bude drugi ili treći napadač i da ću ja biti pozvan. Odgovorio sam mu da ne mogu biti ni peti napadač u Bosni i Hercegovini. Ali, priča se svela na to da bi bilo koji drugi igrač iz Hrvatske to postigao, bio bi drugi strijelac reprezentacije i njegov bi uspjeh bio vrednovan. Liga BiH je najteža za igranje na Balkanu”, rekao je Bilbija.