3.10.2017. 13:58
0
Ostala je lavica do samog kraja: Hvala ti, Bože što si me naučio da volim sebe. Jedino to nisam znala
Donna Ares nas je napustila u 41. godini života, a njen odlazak teško je pao mnogim pjevačima, koji su je poštovali i imali samo riječi hvale za nju. Jedan od njih je i Šako Polumenta, koji joj se našao kad joj je to bilo najpotrebnije.

"Ja takvu energiju u životu nisam vidio. Rekla mi je: "Ja sam jača od bolesti. Ja ću pobjediti ovaj rak. Ne može mi ništa! Ovo me neće slomiti", ispričao je Šako Polumenta, te dodao da ne zna zbog čega je ostavila supruga mjesec dana pred smrt, ali da pretpotstvalja koji je razlog.

"Ne znam zašto je Donna riješila da ostavi Džavida. Ono što mogu da vam kažem da je bio veoma vezan za nu, da joj je bio najveća podrška i da ne bi sve ovo preživjela do sada da nije bilo njega. Vjerujem da je zbog bolesti ušao u nju neki nemir i da je ona zato odlučila da se rastanu. Ne vjerujem da je tu postojao neki konkretni razlog, da je on nešto pogrešno uradio, ja u to ne vjerujem. Poznajem čovjeka, znam koliko ju je volio i koliko je dobar", izjavio je Šako Polumenta.

I druge kolege pjevači ostali su u nevjerici zbog preranog odlaska Done Ares.

"Porazila me je ova tužna vijest. Bili smo jako dobri prijatelji, uvek sam bio tu uz nju i bio sa njom u najtežim momentima, pomagao sam joj, iako to nije tražila. Mnogo smo se voljeli, naše energije su se prepoznale. Nemam riječi da izrazim koliko će mi nedostajati, Dona je bila lavica do kraja - rekao je Saša Matić za "Blic"
, dok je Fuad Backović Deen na društvenim mrežama napisao emotivnu poruku:

- Bol koju osećam za tobom, draga Azra, neopisiva je... Dušo moja! Grozan dan..., napisao je Deen.

"I da se nismo znali i da nismo imali duet, mlad život je mlad život. Mlada je cura bila, mi smo imali vrhunsku saradnju. Znam je od njenih početaka i očekivao sam da će otići u drugom pravcu, a kada sam je prvi put čuo pjevala je Whitney Houston, zaledio sam se. Talentovana i borba koju je vodila bila je teška i ona ništa nije krila i sa svima je dijeila svoju borbu. Tuga velika",
izjavio je Halid Bešlić.

Muzikom se bavila od malena, a nakon muzičke škole upisala je studije engleskog i književnosti. Ipak, odlučila je da želi da se bavi pjevanjem.

Inspirisana ovom teškom bolešću napisala je knjigu "Soba za nikoga". U njoj govori o saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

"Zašto me Bog nagradio ovim iskušenjem u početku nisam znala...Kažu da vrijeme liječi sve rane, ali ne zaboravite vrijeme prije svega prolazi. Ne trebamo čekati da ozdravimo, da nas vrijeme izliječi da bismo živjeli. Živjeti biramo dok smo živi. Padnemo li lako se predati.. Brzo sam shvatila da Bog nema nikakvog razloga da me kazni, ali nije dovoljno voljeti drugoga. Imala sam ljubav, porodicu, vjernu publiku, kućnog ljubimca i voljela sam svog Džavida najviše na svijetu, ali to nisu sve ljubavi. Morala sam naučiti suštinu i vrijednost svake. Zato mi je i Bog dao ovo iskušenje. Hvala ti, Bože što si me naučio da volim sebe. Jedino to nisam znala", napisala je Donna Ares u svojoj knjizi.

Karcinom joj je se vraćao tri puta, a hrabra pjevačica nije se predavala. Svoju borbu dijelila je na društvenim mrežama i ostala pozitivna do samog kraja.



Novinar: Admir Oručević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.