17.8.2023. 13:21
9
Sarajevski glumac o Zahiragiću: Nije pogledao dva filma u životu i našao se da komentariše. Ja sam bio u ratu i ratovao sam, to što radi, mogu gledati samo sa podsmijehom"
Burne reakcije javnosti izazvala je prezentacija filma „Heroji Halijarda“ Radoša Bajića, na platformi CineLink u okviru Sarajevo film festivala. Radi se o projektu koji u glorifikovanom svjetlu predstavlja četnički pokret u Drugom svjetskom ratu. Iz organizacije festivala: iznenađenje, pa muk, potom prihvatanje odgovornosti.

Projekat „Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića prezentovan je na platformi CineLink pod pokroviteljstvom Telekoma Srbije. Drama je to inspirisana Operacijom „Halijard“ i u afirmativnom svjetlu iznosi priču o četničkom pokretu u Drugom svjetskom ratu, predvođenim Dražom Mihailovićem.

„Borimo se sa mnogim produkcijskim problemima već 18 godina. Naša produkcija je osnovana 2005. godine. Projekat koji vam prezentujem je naš najveći i najambiciozniji projekat“, najavio je tako ovaj film njegov producent Nedjeljko Bajić.

Iz organizacije SFF-a prvobitno bez reakcije, potom ipak obrazloženje. Film nije emitiran već su, kažu, prezentovane osnovne informacije o projektu i prikazana tri inserta snimljenog materijala. Dodaju, sadržaj prezentacije je bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije.

„Do sada sa svim smo partnerima komunicirali s odnosom poslovnog povjerenja materijala koji će prezentirati. Sadržaj ovog projekta nikada nije spomenut. Jasno je da je ovim podmenutim revizionističkim sadržajem poslovno povjerenje narušeno“, saopćili su iz SFF-a.

Sarajevski glumac Aleksandar Seksan smatra da ovo nije propust organizatora, već da su upravo oni žrtve podmetnutog materijala.

Tokom razgovara dotakli smo se ove teme kao i reakcija pojedinih političara. 

U video prilogu poslušajte šta je rekao za naš portal.


(Admir O.)

9
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.