5.8.2020. 11:59
0
Analiza apokaliptičnih scena iz Bejruta: Ko god je izazvao ovaj masakr, znao je za velike količine skladištenog amonijevog nitrata!
Oko 2750 tona amonijeva nitrata nalazilo se u skladištu u luci u Bejrutu koje je eksplodiralo u utorak pri čemu je više od 100 ljudi poginulo, izjavio je libanonski premijer Hassan Diab.

Eksplozija je stvorila udarni val koji je pogodio veći dio grada, popucala su prozorska stakla te rušili balkoni stanova.

O snazi eksplozija najbolje govore sljedeći podaci: štete je pretrpjela i zračna luka koja je na sasvim drugom kraju grada, udaljena 10 kilometara; eksplozije su čuli i stanovnici 250 kilometara udaljenog Cipra.

O stvarnim razlozima ekplozije teško je trenutno govoriti, s obzirom da svjetski mediji navode da je u pitanju teroristički akt.

Stravični događaj iz Bejruta pokušali smo analizirati sa vojnopolitičkim analitičarem Đurom Kozarom.

U priloženom videu poslušajte šta je rekao za naš portal.


(Admir Oručević)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.