24.4.2021. 13:57
1
Odluka je definitivna: Razgovarao sam sa Efendićem, nije otkrio ništa posebno, ali je prihvatio da bude imenovan u Predsjednišvo stranke
Vijest koju je Avaz jučer ekskluzivno objavio da Semir Efendić, akuelni načelnik općine Novi Grad napušta SDA i preuzima Stranku za BiH odjeknula je u javnosti kao bomba.

Uveliko se špekuliše ko bi mogao krenuti stopama Efendića, kojeg smo danas nekoliko puta bezuspješno kontaktirali.

Sada već bivši predsjednik stranke Za BiH Amer Jerlagić, jučer je u izjavi za naš portal povrdio da je podnio ostavku.

"Mogu zvanično da vam potvrdim da sam danas podnio ostavku na mjesto predsjednika Stranke za BiH. Detalje šta se kasnije dešavalo na sjednici, nakon moje ostavke, zaista ne znam. To su informacije koje vam mogu reći. Ima špekulacija, spominje se, ali ovo je zvanično, da sam ja danas podnio ostavku", rekao je Jerlagić večeras za Source.ba portal.

Upitali smo ga za razloge podnošenja ostavke, a on je rekao:

"Hajmo reći da su bila neka politička neslaganja o budućem djelovanju".

S obzirom da se ova priča još uvijek ne smiruje, Jerlagić je danas za naš portal otkrio nove informacije i potvrdio špekulacije javnosti. Jučer nam nije potvrdio Efendićev prelazak u Stranku za BiH, pa smo mu danas postavili isto pitanje.

"Da, razgovarao sam sa Efendićem i sa članovima kolegija Predsjedništva  stranke. Efendić na tom sastanku nije previše govorio o svojim ambicijama, niti nam je kazao nešto posebno, osim što je definitivno prihvatio da bude kooptiran u Predsjedništvo stranke", kazao nam je danas Jerlagić.

Upitan da nam otkrije da li će Efendić sa sobom povući i svoje vijećnike, Jerlagić je rekao:

"To zaista ne znam, ima različitih informacija, ali ih ne mogu sada potvrditi", kazao je Jerlagić i dodao da je Stranka za BiH uvijek bila primjer demokratskog ponašanja, te da je poštovao volju većine, koliko god se on ne slagao sa tim stavovima.

 

 

Novinar: Admir Oručević

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.