26.1.2022. 12:59
4
Pitali smo Zalihića da li je prijetio Spahiću, evo šta je rekao: Vi ste se jučer smjestili na jednu stranu i poslali svoju poruku...
Na sjednici Upravnog odbora JU Zavoda za Hitnu Medicinsku Pomoć Kantona Sarajevo, u januaru 2019. godine odlučeno je da za vršioca dužnosti direktora bude izabran Mr.sci.dr.Adem Zalihić, specijalista urgentne medicine.

Mr.sci.dr.Adem Zalihić je rođen 13.03.1971. u Mostaru, gdje je završio osnovnu i srednju Medicinsku školu. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu diplomirao je u maju 2005. godine. Nakon položenog specijalističkog ispita, postao je specijalista Urgentne medicine u januaru 2013. godine. Magistrirao na Medicinskom fakultetu Sarajevo u februaru 2014. godine. Uposlenik JU Hitna pomoć od juna 2006...

Turbulentna 2021.

Adem Zalihić smijenjen je 19.2021. godine s pozicije direktora Hitne pomoći Kantona Sarajevo. Smijenjen je na sjednici Upravnog odbora Hitne pomoći KS, za koju tvrdi da je bila - nelegalna.

Na svom Facebook profilu objavio je duže obrazloženje. 

"U maniru onih koji su u proljeće 1992. za Kurban-bajram činili najgnusnije zločine nad Bošnjacima, Konakovićevi, Fortini i Vranićevi emisari okupili su se maloprije na nelegalnoj sjednici UO Hitne pomoći KS da bi izglasali moju smjenu", ističe Zalihić. 

Tvrdio kako su po ličnom priznanju predsjednice UO Vesne Hadžiosmanović, tempirali da smjena bude pred Bajram.




Rasprava sa Konakovićem

Nakon što je,  bivši direktor Hitne pomoći Sarajevo, Adem Zalihić objavio da je smijenjen, uz niz optužbi na račun predstavnika Trojke i Vlade Kantona Sarajevo, privatnom porukom mu se obratio lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Zalihić je potom javno objavio poruke koje mu je Konaković uputio, a dijelove te komunikacije prenosimo:

„To što pišeš nije istina, treba da znaš radi Allaha dž.š. i radi sebe (mada vjerovatno sve to znaš). Tvoja me smjena ne zanima plaho, nikakve veze nemam sa zakazivanjem sjednice i procesima. To što si me izjednačio skoro sa četnicima o tebi govori“, naveo  je Konaković u poruci.

Istakao je  kako se nije miješao sve dok Zalihić nije pomenuo NiP i ljude iz ove stranke.

„Nisam se miješao, osim kad si baš popljuvao NiP, a ne bi ni ostao ni da si prešao u NiP, ja znam kako si tu došao, znam i od kad si član stranke, bio sam premijer u tom periodu. A ako je još istina da nisi bio u ratu u BiH, taj paradoks da mene koji sam maloljetan proveo 49 mjeseci po rovovima u BiH izjednačavaš sa četnicima govori o stanju u kojem se nalazimo“, napisao je Konaković, a Zalihić mu je na sve to odgovorio kratko : “Mrš”.


Ko je koga tukao, šamarao i zbog čega?

U maju mjesecu protekle godine Zalihić  je bio optužen da je fizički nasrnuo na na suprugu komšije Emira Ražanice. Zalihić je negirao tvrdnje o napadu na Velidu Rožanicu.

-Evo Ramazan je, dove se primaju od vjernika pa ja molim Gospodara da razotkrije i ponizi spletkaroše još na dunjaluku. Ako sam udario ovu ženu Gospodaru učini da mi se ruka oduzme, ako su oni potvorili mene kazni ih kako samo Ti znaš, a Ti si sudija najpravedniji, prenijelo je Oslobođenje.

Obzirom da su se mnogi moji prijatelji uznemirili zbog ove potvore želim im poručiti sljedeće:

Po ko zna koji put napadnuti smo ja i moja porodica ali ovo u Ramazanu je prevršilo svaku mjeru. Tuku nam djecu, pozivaju policiju konstantno godinama (na dan ženinog porođaja, kada smo izašli iz bolnice nakon korone, itd.), svaki naš uspjeh nam zagorčaju (danas sam objavio knjigu i očekivao sam neki napad) a kao vrhunac danas sam optužen da sam udario tu ženu, naveo je Zalihić nakon optužbi za bahato i nasilničko ponašanje.




Vraćeni  motori


Je li Zalihić zloupotrijebio svoju poziciju, je li službene motore koristio u privatne svrhe, kako je to u svom statusu naveo ministar zdravstva KS Haris Vranić i je li po direktivama pretrpavao Opću bolnicu pacijentima, kako je to izjavio Ademir Spahić koordinator Kriznog štaba KS.

"Motori za 'provod po planinama, sunčane naočale i vjetar u kosi' bivšeg direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoc - HMP, su zajedničkim naporom nove direktorice HMP, ministarstva zdravstva KS i načelnika Općine Centar vraćeni tamo gdje im je i mjesto, napisao je Vranić na svom FB.

Jučer je u izjavi za naš portal Ademir Spahić kazao je kako u više navrata zavod za Hitnu pomoć dovozio pacijente u Opću bolnicu, drugim riječima 'pretrpavao' Opću bolnicu po nalogu tadašnjeg direktora Hitne pomoći Adema Zalihića.

Spahić je u izjavi kazao da je zbog svojih izjava navodno dobio direktne prijetnje od strane Zalihića.

"Gospodin Zalihić me nazvao i uputio mi prijetnje", kazao je Ademir Spahić u izjavim za Source.

Povodom toga,  danas smo pokušali dobiti izjavu od Adema Zalihića koji nam je kratko rekao:

"Vi ste jučer poslali poruku i smjestili ste se na jednu stranu" na našu konstatciju da mi nismo ni na čijoj strani u ovom slučaju, Zalihić nam je samo kratko poručio: Ugodan vam dan želim!

Inače u izjavi za Hayat koju je Zalihić dao nakon posljednjih dešavanja, otvoreno je kazao: .

"Ja nikada nisam bio na planini sa motorom, niti sa civilnim niti sa službenim. Ne znam motive zbog kojih  je to Vranić izjavio. Nejasno je zašto vladajuća Trojka uzela na zub jednog doktora, jer više nisam direktor.

- Gospodin Ademir Spahić je krenuo u napade na mene. Pretpostavljam da je to uradio po nalogu , jer je on podređeni gospodinu Vraniću.
, izjavio je Zalihić za Hayat.

Ko govori istinu  u ovom slučaju na  kraju  će utvrditi Kantonalni sud.

(Admir Oručević)




 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.