23.5.2023. 13:33
1
"Ja u politici nemam prijatelja niti ih tamo tražim. Neke stvari koje Dino Konaković radi, ja ih nikada ne bih radio"
Završeno je saslušanje ambasadora BiH u Kataru i bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake u prostorijama MUP-a KS. Kako prenose mediji, bivši gradonačelnik Sarajeva je priveden u MUP KS.

On je kako je navedeno saslušan u svojstvu osumnjičenog. U naredna 24 sata, kako je i predviđeno zakonom, Skaka će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS, koje potom dodatno ima rok od 24 sata da donese odluku o narednim koracima. Naime, Tužilaštvu, također u skladu sa važećim zakonima, na raspolaganju stoje jedna od tri mogućnosti, a to je da Skaku puste da se brani sa slobode, da od nadležnog suda zatraži izricanje mjera zabrane, što može uključivati i kućni pritvor, kao i da zatraži izricanje mjere jednomjesečnog pritvora.

Kao što je poznato, Skaka je danas došao u Sarajevo na poziv Tužilaštva KS, koji je proslijeđen putem Ministarstva vanjskih poslova BiH. Prisustvovao je pretresu njegove porodične kuće u Sarajevu. Ovaj pretres je proveden u okviru akcije Vizionar, u okviru koje je pretreseno više objekata i na saslušanje privedeno nekoliko osoba.

Skaka se sumnjiči za više krivičnih djela. Prema do sada nepotvrđenim informacijama, koje su objavljivali mediji, on se navodno tereti, za sufiannsiranje uvođenja javne rasvjete na području općine Trnovo, gdje se nalazi i njegova kuća, za nepravilnosti prilikom izgradnje objekta Vidikovac na Trebeviću, kao i prilikom dopremanja makete bolida Formule E u Sarajevo. Također, navodno se sumnjiči i za nezakonitosti prilikom zapošljavanja njegovih savjetnika u vrijeme dok je bio gradonačelnik Sarajeva, kao i zbog dodjele sredstava organizacijama koje nisu dostavile izvještaj o namjenskom utrošku novca kojeg su ranije dobijale.

Skaka je u prošlosti govorio za Source portal.

U posljednjem intervju sa Skakom razgovarali o projektima Grada Sarajeva i poznatim ličnostima koje su u proteklom periodu posjetile naš grad.

Bilo je govora o problemu KK Bosna, EYOF-u, medijskim prepirkama sa Elmedinom Konakovićem, ali smo razgovarali i o samom radu Abdulaha Skake kao gradonačelnika Sarajeva.

Taj intervju pogledajte ovdje.


(Admir O.)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.