20.6.2023. 14:54
0
"Pa ne bi Džeko i Pjanić dozvolili sebi da se šetkaju po terenu protiv Portugala. Nismo ni mi reprezentacija iz samog svjetskog vrha, a ni Luksemburg više nije ekipa kojoj smo planirali dati četiri ili sedam golova"
BiH i Luksemburg u utorak na Bilinom polju od 20,45 sati igraju meč četvrtog kola grupe J kvalifikacija za EURO. Duel će u BiH prenositi BHT1.

Zmajevi su večeras favoriti protiv Luksemburga. Pokazuju to i kvote na kladionicama, ali pokazuju i da ta reprezentacija više nije protivnik na kojem se popravlja gol razlika i protiv kojeg se upisuju sigurna tri boda unaprijed.

Nakon duela protiv Portugala atmosfera u reprezetaciji i dalje je na visokom nivou. S dozom optimizma, ali i opreza, naši momci ulaze u ovu utakmicu, svjesni da igraju protiv reprezentacije koja je doživjela veliki napredak u proteklih nekoliko godina. Sa tom konstatacijom se slaže i poznati sportski komentator, Velid Spaho.

"Nije to ekipa koju smo navikli gledati ranije, kada je bilo pitanje hoćemo li im dati četiri ili sedam golova. U prošlom ciklusu su napravili solidne rezultate, tako da treba biti oprezan, posebno jer smo pod imperativom pobjede ovaj put, što nam se mnogo puta znalo obiti o glavu. Pod pritiskom, kada pravimo slona od nečega što nije", rekao je Spaho.

Smatra da je sportski nadati se, ali da bh. javnost mora biti realna kada su u pitanju velika očekivanja, pogotovo protiv reprezetacija poput Portugala.

"Jedan Ruben Dias zarađuje u Manchester Cityju kao naša kompletna zadnja linija,  da ne govorimo o Bernandu Silvi, Bruni Fernandesu, Ronaldu i mnogim drugim... Mi ulazimo u susret sa jednim mladim timom i pravimo famu da možemo nešto uraditi protiv takve reprezetacije. Priče da se Džeko ne trudi dovoljno, ne piju vode. Čovjek ima 37 godina, odaziva se svakom pozivu, igra pod punim gasom čitavu karijeru, sad je juni mjesec, nakon finala lige prvaka, a on odmah igra za reprezentaciju. Promašio je to što je promašio, pa i Lukaku je na Svjetskom prvenstvu promašio za osminu finala. Moramo biti realni, javnost ne nerealana u očekivanjima, nismo mi reprezetacija iz samog svjetskog vrha, nego smo neka zlatna sredina", govori Spaho.

Ističe da je prvih pola sata utakmice u Portugalu pokazalo da možemo igrati sa najkvalitetnijim reprezetacijama.

"Na kraju ipak izroni kvalitet, jedan fenomenalan pas u prazan prostor, primimo gol, a onda Portugal samo odradi posao protiv reprezetacija poput naše do kraja utakmice. Mislim da je i Džeki i Pjaniću izazov igrati pred prepunom stadionu u utakmici koja je u tom trenutku jedna od najgledanijih u svijetu. Pa ne bi oni sebi dozvolil da se šetkaju na terenu u takvoj utakmici"

Mišljenja je da smo na dobrom putu da stignemo na nivo bh. reprezetacije koja je igrala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

"Dueli Dedića i Ahmethodžića protiv Ronalda i drugih zvijezda Portugala, govore da smo na dobrom putu. Džeko i Pjanić su tu godinu, dvije, tako da moramo priključiti još dva tri mlada igrača tim momcima. Ipak, mora još vremena proći, još mnogo dječijih bolesti, da bi stigli na taj nivo iz 2014. godine", zaključio je Spaho.


(Admir O.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.