3.8.2023. 16:52
0
Isplivao video na kojem Ibričić sa Džekom gromoglasno pjeva "Grbavicu", bivši trener Sarajeva otvoreno: "Izgleda da naši navijači više cijene tuđe nego svoje"
Fudbalski klub Sarajeva izabrao je za novog trenera Simona Rožmana, a sportski direktor bit će bivši reprezentativac BiH Senijad Ibričić.

Doskorašnji trener Mirza Varešanović smijenjen je sa mjesta šefa stručnog štaba, poslije ispadanja iz prvog pretkola Konferencijske lige od gruzijskog Torpeda.

Sarajevo je sa privremenim trenerom Mensurom Doganom poraženo na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH sa 2:1 od Sloge na stadionu Asim Ferhatović Hase.

U jednom intervju koji je dao za Index Senijad Ibričić dao veliki intervju i dotakao se raznih tema vezanih za hrvatski nogomet, ali i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Osim toga otkrio je da navija za Željezničar i Romu, te da je često gledao sarajevske derbije nakon rata i maštao o igranju za jedan klub.

"Željo mi je bio najdraži. Kasnije sam zbog Tottija zavolio Romu, on mi je bio idol. Brat i ja smo često gledali derbije Željo - Sarajevo. Poslije rata je bila odlična atmosfera i puni stadioni, pa smo zamišljali da igramo tamo", rekao je Ibričić.

Nakon što je objelodanjena vijest da je Ibričić izabran za novog sportskog direktora, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije koje nedvosmisleno pokazuju da je Ibričić veliki simpatizer najvećeg rivala bordo kluba.

Isplivao je i video na kojem se vidi kako Ibričić sa Džekom i društvom pjeva "Grbavicu", neslužbenu himnu tima sa Grbavice.

O ovoj temi razgovarali smo sa Senadom Repuhom, bivšim fudbalerom i dojučerašnjim trenerom FK Sarajevo.

Želim im puno sreće jer ne čeka ih nimalo lagan posao. Nadam se da će ostvariti zacrtane ciljeve. Našim navijačima izgleda probleme prave samo ljudi koji dolaze iz FK Sarajevo, Nekako nemaju povjerenja u nas, ali i ne daju nam vremena. Izgleda da smo bolji domaćini za tuđe, nego za svoje. Tuđe više cijenimo. Opet kažem, teški smo kada nema rezultata, zato im želim svu sreću.

Mi smo ostvarili zacrtane ciljeve, a to je bio izlazak u Evropu u dogovoru sa direktorom. U meni će ponovo imati najvećeg navijača, jer Sarajevo je najveći klub u BiH",
kazao je Repuh.


(Admir O.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.