5.11.2017. 17:30
0
Grad Tuzla: Kupce nije oštetila Općina već oni s kojima su potpisali ugovore
Gradska vlast u Tuzli je saopćila da će učiniti sve kako bi pomogla prevarenim kupcima stanova koji su svojevremeno potpisali ugovore, a nisu dobili stanove ni poslovne prostore mada su dali novac.


- Razumijemo revolt prevarenih kupaca koji su potpisali ugovore sa tadašnjom Direkcijom ili sa Simičić gradnjom odnosno Gipromom, dali novac, a nisu dobili stanove i poslovne prostore - saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzla, navodeći da kupce nije oštetila Općina nego su ih oštetili oni sa kojima su ugovore potpisali.

Općina Tuzla je 2006. raspisala konkurs za dodjelu zemljišta za gradnju, Direkcija za izgradnju je sa svojim partnerom pobijedila najvišom ponuđenom cijenom i 2007. je izdato Odobrenje za građenje, podsjećaju iz Gradske uprave i ističu da nakon toga Općina Tuzla nije imala ništa s ugovorima koje su tadašnji direktor Direkcije, vlasnik firme Simičić gradnja, odnosno Giprom, potpisivali međusobno i s kupcima.

- Direkcija, iako je jedan od njenih suosnivača Općina Tuzla, po zakonima i odlukama Ustavnog suda, samostalni je pravni subjekt koji isključivo svojom imovinom odgovara za svoje poslovanje - navodi se.

Grad Tuzla, u namjeri da pomogne kupcima, priprema tematsku sjednicu Vijeća.

(FENA/Amila Alijagić)

Tuzla
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.