27.3.2018. 19:39
0
"Noćni vukovi" poručuju: U RS-u smo se osjećali kao kod kuće, nikada nismo pozivali na zlo
Članovi kontroverznog ruskog motociklističkog kluba "Noćni vukovi" tvrde da su se u RS-u svuda osjećali kao kod kuće.

Predstavnik Federacije motociklističkog turizma Rusije Jevgenij Strogov izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim hodočašćem i najavio da će ove aktivnosti biti nastavljene. 

On je rekao na konferenciji za novinare u Ruskom domu u Beogradu da je cilj turneje bio upoznavanje sa kulturno-istorijskim vezama, vjerom, kulturom i običajima srpskog i ruskog naroda.

Prema njegovim riječima, u Srbiji i Republici Srpskoj postoje brojni turistički potencijali koje bi trebalo više promovisati, jer o njima nema dovoljno informacija u Rusiji. 

Predsjednik srpskog ogranka ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" Saša Savić rekao je da su bajkeri i ove godine pozivali na mir, ljubav i slogu. "Nikada nismo pozivali na zlo, na nešto loše, mi samo želimo mir i slogu", naglasio je Savić. 

On je napomenuo da su se, uprkos tome, pojedini mediji i neki ministri u BiH na drugačiji način odnosili prema "Noćnim vukovima", pokušavajući da ih proglase i za nekakve teroriste. 

Prema njegovim riječima, oni su time pokušali da naškode predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu u vrijeme izbora, kao i predsjednicima Srbije i Republike Srpske Aleksandru Vučiću i Miloradu Dodiku. "To su sve bile laži, nemojte više da nas blatite", poručio je Savić. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.