14.11.2018. 18:49
0
Nastavak suđenja automafijašima, hoće li im biti zabranjen kontakt sa svjedocima
Na Sudu Bosne i Hercegovine sutra će biti nastavljeno suđenje u predmetu "Cicović i drugi" u kojem je 25 optuženih koji su uhapšeni u akciji "Volan" za različita krivična djela organizirani kriminal, krađe automobila, iznude, napad na službenu osobu, pranje novca. Tokom istrage je dokumentovana krađa 200 automobila višemilionske vrijednosti.

Obimna optužnica u kojoj je opisano kako su optuženi vršili krivična djela, krali automobile koji su završavali i na području Srbije i Crne Gore nije do kraja pročitana na prošlom ročištu pa će biti pročitana na sutrašnjem nastavku suđenja.  

Sud BiH sutra će saopćiti odluku o zahtjevu tužioca Džermina Pašića za određivanje mjere pritvora za optuženog Branislava Gordića koji je privođen nakon ubistva dva sarajevska policajca. U pretresima njegove imovine pronađeni su autodijelovi koji bi mogli poticati iz krađa. Također Sud BiH će se očitovati i o traženim mjerama zabrane sastajanja optuženih sa svim svjedocima koji su navedeni u predmetu. Tužilaštvo BiH je najavilo saslušanje 340 svjedoka. Na Sudu BiH kao svjedoci će se pojaviti i vlasnici automobila koji su im ukradeni. Nekima od svjedoka već je prijećeno kao i članovima njihovih porodica, paljeni automobili. Iznenađuje da Tužilaštvo BiH tek sada traži ovu mjere zabrane, s obzirom da je akcija provođena u periodu od dvije godine. 

Dvojica optuženih u predmetu Cicović Srećko Trifković i Slaven Dakić uhapšeni su u dvije policijske akcije koje su uslijedile nakon ubistva dva policajca 26. oktobra na Alipašinom Polju za koje se sumnjiče pripadnici jedne od automafijaških grupa. Trifkoviću i Dakiću na teret se stavlja teška krađa, a obojici je određen jednomjesečni pritvor. 

Nakon ubistva dva sarajevska policajca 26. oktobra u naselju Alipašino Polje, policijska akcija svih agencija usmjerena je na automafijaške grupe koje bi mogle imati saznanja o počiniocima tog zločina. Za sada se Tužilaštvo BiH ne uključuje u slučaj ubistva dva policajca, već istragu vodi Kantonalno tužilaštvo KS. 




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.