7.4.2020. 17:44
0
Direktor Porezne uprave Šerif Isović otkrio koliko je radnika u Federaciji ostalo bez posla za 13 dana
Direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović istakao je da rade u reduciranom broju, ali da zaposlenici Porezne uprave rade sve kako bi adekvatno pružili usluge poreznim obveznicima i strankama.
Isović je iznio podatke o broju radnika koji su u Federaciji ostali bez posla.

„Naši uposlenici za ovih 13 dana koliko traje ova situacija, obradili su 24.507 prijava i odjava u registru poreznih obveznika, od čega je 4.580 prijave novih zaposlenika i nažalost odjava 19.000 što znači da je do jučerašnjeg dana broj zaposlenih u Federaciji se smanjio za 15.331“, kazao je Isović.

Pojasnio je da su obveznicima pružili i novu uslugu, te svi koji su izvršili elektronsku prijavu poreza mogu sa svog računara pristupiti serveru Porezne uprave i tako vidjeti kakvo je stanje.

„Naš je osnovni cilj da u ovom teškim uslovima budemo što bolji servis. Naše linije su česte zauzete, stoga molim obveznike i stranke da budu strpljivi. Također mogu reći da zaposlenici Porezne uprave u ovi skromnim uslovima uspijevaju da izvrše ključne stvari, kao što su odjave i prijave radnika kako bi se mogli oni koji ostaju bez posla prijaviti u zavode za zapošljavanje“, istakao je Isović.

Napomenuo je da u Poreznoj upravi FBiH čekaju usvajanje novog Zakona koji će ublažiti posljedice pandemije, pa stoga su rok za prijavu poreza pomjerili za do 30. april. 

„Promijenili smo sistem našeg rada, pa pratimo preko servera evidentiranje prometa i pozivam one koji rade da ne izbjegavaju prijaviti porez u ovo vrijeme pandemije“, istakao ej Isović.


(Patria)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.