8.10.2020. 13:23
0
Dom naroda PSBiH nije podržao Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2019. godinu
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH razmatrao je Izvještaj o radu Vijeća ministara za 2019. godinu, ali ga nije podržao.

Protiv Izvještaja glasali su delegati iz Republike Srpske.

U vezi s ovom tačkom dnevnog reda, prihvaćen je zaključak nekoliko komisija koje su razmatrale izvještaj, prema kojem Dom naroda traži od Vijeća minstara BiH da sačini novu metodologiju izrade izvještaja koji će biti prilagođen za raspravu i odlučivanje u Domu naroda PSBiH.   

Delegati nisu podržali nekoliko zaključaka koje je predložio Denis Bećirović, među kojima i taj da Dom naroda poziva predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltiju da podnese ostavku.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.