3.9.2021. 17:54
0
Šarović: Ne slažemo se sa Dodikom i SNSD-om, to je put nestanka Republike Srpske
Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je, osvrćući se na nedavni sastanak Milorada Dodika i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, izjavio da ga nije briga s kim će Dodik razgovarati ali je važno šta je rezultat njegovih razgovora kao i da je za njih inicijativa za raspakivanje Daytona nedopustiva.

Dodao je da je problem što je Dodik svojom izjavom poručio da je Dayton mrtav i da je potrebno novo političko rješenje za BiH, tražeći od Erdogana da se u tu temu uključi i posreduje.

- Tu se naše politike razilaze, oko toga se ne možemo apsolutno složiti. Tu sa Dodikom i SNSD-om nemamo nikavih dodirnih tački jer je to, ukoliko se u taj proces uđe, put nestanka Republike Srpske - poručio je Šarović.

On je kazao da je naivno vjerovanje da postoje danas unutrašnje okolnosti i faktori koji bi dozvolili i koji bi Republici Srpskoj dali, u tom novom političkom dogovoru isto ili više autonomnosti i nadležnosti nego što to danas imaju.

- Naprotiv, uzeli bi nam sve ili mnogo više od toga što imamo i uzeli bi nam upravo ovi koji Dodiku sada odobravaju ovaj put i hvale njegovu inicijativu - poručuje Šarović.

Ističe da oni u SDS smatraju da je mirna disolucija "najopasnija zamka za nespremnu RS".

- Mi kao stranka ćemo se odlučno suprostaviti svakoj takvoj inicijativi - zaključio je Šarović, prenosi BN.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.