2.12.2021. 10:55
0
Otac ubijenog mladića tvrdi da je proces montiran: Otkazan pretres u predmetu Dragičević?
U Osnovnom sudu u Banjaluci za danas je zakazan nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim-tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja".

U Osnovnom sudu u Banjaluci za danas je zakazan nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim-tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka, zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Sprečavanje dokazivanja".


Njih dvojica optuženi su zbog sumnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića, koji je mogao i trebalo da posluži kao važan dokaz u istrazi. Prema nezvaničnim informacijama, ročište na kojem bi trebali da budu izneseni materijalni dokazi, danas neće biti održano i to zbog zbog odsustva tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, piše N1. 


Do sada su održana četiri pretresa, a na posljednjem 4. novembra saslušani su svjedoci odbrane, sudski vještak Zoran Obradović te inspektori Siniša Kojdić i Mirko Živković. Posljednji pretres obilježila je burna rasprava na relaciji advokat odbrane Damir Alagić i tužilac Dalibor Vrećo.


Otac ubijenog banjalučkog studenta, Davor Dragičević, istakao je tada da je pretres farsa, “imajući u vidu da optužnicu u ovom predmetu zastupa tužilac Dalibor Vrećo”, koji se, kako navodi Dragičević, dovodi u vezu sa zataškavanjem ubistva njegovog sina, te od koga je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet.


Dragičević je ovaj postupak komentarisao i juče, kada su članovi grupe “Pravda za Davida” dopunili krivičnu prijavu protiv policijskih službenika zbog privođenja 10 članova grupe 7. jula prošle godine. Ponovio je da je u pitanju montiran proces zbog “navodnog nestanka donjeg veša”.


- Donji veš je namjerno uništen zbog onoga do čega dođe prilikom davljenja, a svi znamo šta je ta tekućina koja se nađe u gaćicama da bi se to dokazalo -  rekao je Dragičević.


Istakao je i da čeka da vidi na koji način će se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine o slučaju oglasiti


(Kenan Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.