13.12.2021. 21:22
0
Odgovor Komšića Našoj stranci: Cijenim interesovanje, ali prijedlog je već razmatran, situacija bi bila gora
Možemo raspustiti aktuelni saziv Doma naroda, ali onda on ostaje u takozvanom tehničkom mandatu, a ne možemo popuniti novi i bolji, što nas dovodi da smo SNSD-u i HDZ-u tek onda osigurali izgovor za blokadu, rekao je Komšić, prenosi Avaz.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić odgovorio je na prijedlog Naše stranke ističući da je on moguć i tehnički izvodiv ali da se ne dobija ništa novo, jer ne postoji odnos političkih snaga koji bi mogao osigurati povoljniji saziv Doma naroda.


- Možemo raspustiti aktuelni saziv Doma naroda, ali onda on ostaje u takozvanom tehničkom mandatu, a ne možemo popuniti novi i bolji, što nas dovodi da smo SNSD-u i HDZ-u tek onda osigurali izgovor za blokadu, koja bi bila korištena recimo za neusvajanje budžeta i blokadu izbora - rekao je Komšić i dodao da se plaši kako bi, ako bi se ušlo u taj proces novog izbora, samo bio uklonjen Zlatko Miletić iz Kluba Hrvata, jer sada se ne može više obezbijediti njegov ponovni izbor i HDZ će imati svih 5 delegata.


- Znači, još gora situacija - naglasio je Komšić i istakao kako cijeni interesovanje Naše stranke. 


Podsjetio je i da je ovaj prijedlog već razmatran ali se i tada došlo do navedenih zaključaka.


(Kenan Bešlija) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.