18.4.2023. 15:24
2
Dom naroda Parlamenta BiH protiv prijedloga o ukidanju akciza i smanjenju PDV-a
Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine bilo je riječi i o mogućem ukidanju akciza i uvođenju diferencirane stope PDV-a.

Međutim, ovaj prijedlog je većinskom odlukom delegata odbijen. 

Neime, delegati u Domu naroda izjasnili su se o izvještaju o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama zakona o porezu na dodatnu vrijednost i izvještaju o usaglašavanju teksta Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini.

Glasanjem protiv usvajanja izvještaja, prema poslovniku, odbili su izmjene koje su podrazumijevale ukidanje akciza i uvođenje diferencirane stope PDV-a.

Za usvajanje izvještaja o zakonu kojim bi bile ukinute akcize, glasalo je šest delegata, a osam je bilo protiv. Iz Federacije BiH za izvještaj je glasalo pet, četiri je bilo protiv. Iz RS-a za izvještaj je glasao jedan delegat, a četiri je bilo protiv.

O izvještaju koje se odnose na izmjene zakona o PDV-u, za je bilo četiri delegata, a devet je bilo protiv.



(A.R.)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.