2.5.2023. 15:44
0
Košarac poručio Lajčaku: RS je nastala u miru
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac poručio je da "Republika Srpska nije uspostavljena tokom agresije na BiH, kako to smatra Miroslav Lajčak, već je formirana 9. januara 1992. godine, prije izbijanja građanskog rata u BiH, i branila se u nametnutom ratu", prenosi Srna.

Reagujući na izjavu Lajčaka da je Republika Srpska, kako on smatra, uspostavljena u vrijeme agresije na BiH, Košarac je izjavio da je Lajčak bio visoki predstavnik u BiH i da su mu dobro poznate sve te činjenice, kao i ko je potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

- Dejton je potpisan na način da su sve anekse sporazuma potpisale Republika Srpska i FBiH, koju su Amerikanci sklepali u ratu, a Republika Srpska je stvorena u miru 9. januara 1992. i stvorio je srpski narod - rekao je Košarac.


(Admir O.)

KosaracRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.