11.8.2023. 16:24
0
Ovo je politički progon: Košarac pozvao Tužilaštvo BiH da podigne optužnicu protiv svih
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac izjavio je da bi podizanje optužnica provosuđa BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića bilo politički progon. Optužnica je podignuta.

Pozivam Tužilaštvo BiH da podigne optužnicu protiv svih nas! Ovo je politički progon, napisao je na društvenoj mreži X Košarac koji je i član Predsjedništva SNSD-a, reagujući na informaciju da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštivanja odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić potpisao je 9. jula odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji entiteta RS.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 27. juna Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH koji predviđa da se odluke tog suda neće primjenjivati i izvršavati na teritoriji RS dok Parlamentarna skupština BiH ne donese zakon o ovom sudu.


(Admir O.)

KosaracRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.