11.5.2023. 13:24
3
Ko je Barbara Pekić, u stvarnom životu Emina Alibegović, koja je u bjekstvu: "Navodno živjela "na dvoru" Edina Gačanina Tita, a preko sarajevskog restorana "Dos Hermanos"..."
Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, u realizaciji operativno-taktičke akcije "Start“, provedene pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo, slobode su lišili sedam osoba, pet muškaraca i dvije žene.

Mediji su tokom jučerašnjeg dana otkrili njihova imena.

Uhapšeni su Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, njegov sin Seid Hadžibajrić, Alma Destanović, sekretarka Općine Stari Grad, Elmedin Karišik, vlasnik firme Plaza.

No, među uhapšenima je Emina Rogo, te Mustafa Dedić.

Prema navodno tvrdnjama svjedoka zaposlenih u općini, posljednjih godina neki od najpoznatijih „kontroverznih investitora“ u Starom gradu, poput Admira Arnatutovića Šmrka i (jučer također uhapšenog) Elmedina Karišika u Starom gradu bili su redovni gosti u Hadžibajrićevog načelničkom uredu. Tvrdilo se da je razlog tome što je Stari Grad općina sa najefikasnijom administarcijom koja brzo i efikasno rješava sve zahtjeve investitora, piše Slobodna Bosna.

Kako piše Istraga u Čadordžinoj ulici u Starom Gradu je prošle godine sagrađena zgrada poznata kao “Tao House”. Investor je bila Plaza living. Općina Stari Grad, po ovlaštenju načelnika Ibrahima Hadžibajrića i općinske sekretarke Alme Destanović, izdala je dozvole za rad, iako je navodno sve bilo suprotno regulacionom planu. Dozvole su, rekosmo, izdate kompaniji Plaza d.o.o. Sarajevo čiji je osnivač – Elmedin Karišik. Navodno je Karišik Elmedin  koristio svoje veze sa Seidom Hadžibajrićem na području Općine Stari Grad, te na taj način dobijao atraktivne lokacije za svoje biznise u oblasti građevine i marketinga.


Seid Hadžibajrić

Osoba koja je u bjekstvu navodno je Barbara Pekić ili Emina Alibegović, koja se navodno dovodi u vezu s restoranom “Dos Hermanos” u Sarajevu.

Ko je Barbara Pekić ili Emina Alibegović?

 - Emina se sada zove Barbara Pekić. Ona je formalna vlasnica preduzeća Golden Port d.o.o. Sarajevo u čijem vlasništvu je elitni sarajevski restoran Dos Hermanos. Formalna je vlasnica i Rent A Car kuće registirane u Avazovom tornju, u Tešanjskoj ulici. Prije nego što je pokrenula biznise u Sarajevu, Emina ili Barbara je navodno živjela u Dubaiju “na dvoru” Edina Gačanina Tita, vođe jednog od najvećih narko kartela na svijetu. Preko restorana Dos Hermanos i rent a car kuća Barbara je kako se navodi u tekstu, sa saradnicima prala novac stečen krijumčarenjem kokaina, piše Istraga.



Slobodan Vasković: Šmrk prao novac preko parkinga koji mu je dodijelio Hadžibajrić

U svom blogu novinar Slobodan Vasković piše da su "hapšenja i istraga su potvrdili da je Admir Arnautović Šmrk prao novac preko parkinga kod Vijećnice koji mu je dodijelio Hadžibajrić, kao i dva parkinga koja su bila pod kontrolom Elmedina Karišika. Osim parkinga kod Vijećnice, što donosi ogroman novac, ali i služi za pranje narkonovca, koji je stariji Hadžibajrić "prodao" Šmrku, odmah pored njega dao je i prostor za mjenjačnicu, koja može da se koristi na razne načine, sa akcentom na nelegalne. Niko na tom mjestu ne bi mogao da dobije mjenjačnicu, tvrde moji izvori, ali je dobio Šmrkov perač novca Elmedin Karišik, vlasnik firme “Plaza group", navodi Vasković.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.