8.6.2023. 20:49
0
Održano ročište sinu Ibrahima Hadžibajrića: Da li će biti donesena odluka o produženju pritvora
Pred Vijećem Suda BiH danas je održano ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora uhapšenima u akciji „Start“ Elmedinu Karišiku, vlasniku firme "Plaza" i Seidu Hadžibajriću, sinu Ibrahima Hadžibajrića.

Tužilaštvo BiH je tražilo da se produži mjera pritvora za naredna dva mjeseca, i to zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke i saučesnike.

U istom predmetu Tužilaštvo je za medicinsku sestru Eminu Rogo i Mehmeda Dedića, vlasnika kompanije "Arijans" Sarajevo, predložilo mjere zabrane, a koje će biti razmatrane na posebnom ročištu.

Tužilac Džermin Pašić je kratko napomenuo da su dvije osobe pristale na saradnju. Kazao je da je Tužilaštvo došlo do novih dokaza u ovom predmetu te da je sve obrazloženo u prijedlogu.

Pogledajte video iz sudnice.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.