21.5.2023. 18:53
0
Susret delegacija PSBiH i makedonskog Sobranja tokom PSNATO-a
Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su u Luksemburgu, tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a, razgovarali sa članovima delegacije Sobranja Republike Sjeverne Makedonije u PSNATO-a Miletom Talevskim i Ilijom Nikolovskim.

Razmijenjena su mišljenja o budućnosti NATO-ove politike „otvorenih vrata“, u svjetlu dvije decenije dugog iskustva Republike Sjeverne Makedonije na putu ka članstvu u NATO-u. Prenoseći ta iskustva, članovi delegacije Sobranja Republike Sjeverne Makedonije bezrezervno su podržali euroatlantski put Bosne i Hercegovine i ponudili pomoć BiH na tom putu.

Članovi obje delegacije izrazili su želju da se intenziviraju razgovori zvaničnika dviju država, posebno saradnja parlamentarnih delegacija i parlamentarnih tijela.

S obzirom na veoma dobre bilateralne odnose dviju zemalja, zaključeno je da prostora za saradnju ima puno više, posebno u procesu vođenja pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije BiH pri NATO-u ambasador Mitar Kujundžić.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.