16.7.2023. 18:47
1
Mandić o gašenju plamena na Vracama: Vi slijedite ideologiju Skake i "borbe protiv antifašizma"
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obratio se ministru u Vladi Kantona Sarajevo Almiru Bečareviću, te kazao da mu je teško razumjeti i prihvatiti da ne shvata značaj spomenika na Vracama.

Povod Mandićeve reakcije je odluka Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS da ugasi plamen na Spomen-parku Vraca zbog prevelikih troškova, koji godišnje iznose 130.000 KM.

- Da li znate ministre Bečareviću koja slavna imena naše historije vječno počivaju u Spomen parku na Vracama? Reći ću vam samo jedno - Vladimir Perić - Valter, rekao je Mandić.

Zamolio je Bečarevića da ne pravda gašenje plina na spomeniku visokim troškovima.

- Da li je vječna vatra u Titovoj slijedeća? Teško mi je razumjeti i prihvatiti da ne shvatate značaj spomenika na Vracama. Neću vas podsjećati da se budžet ministarstva koje vodite mjeri desetinama miliona maraka, da su gubici zbog nelegalnih priključaka plina i vode milionski, kazao je Mandić.

On smatra da se lako i bezbolno može finansirati i u potpunosti obnoviti Spomen park na Vracama.

- To je dug i obaveza naše generacije! Ali, vi to očito ne želite i bojim se da slijedite ideologiju bivšeg gradonačelnika Sarajeva i njegove "borbe protiv antifašizma", ideologiju koja je 27 godina držala plamen ugašenim, sve dok ga 2019. godine nismo upalili, na čelu sa velikim Raifom Dizdarevićem. I upalit ćemo ga opet, budite sigurni. Smrt fašizmu, sloboda narodu, rekao je Mandić.

(Ajdin B.)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.