22.7.2023. 18:24
0
Neumjesne izjave Orića i Petkovića izazvale reakcije: “Na Drini je sve počelo…”
FOTO: N1
Nakon što je Naser Orić, nekadašnji komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine na području Srebrenice poručio da je "na Drini sve počelo, na Drini će se sve završiti" istovjetnu rečenicu upotrijebio je Milan Petković, zastupnik u Zastupničkom domu Bosne i Hercegovine iz Srpskog kluba za opis videa na Instagramu.

Naime, u videu u kojem se pjeva pjesma Vidovdan, Petković je kao opis stavio sljedeću rečenicu.

“Na Drini je sve počelo, na Drini će sve završiti”, skandalozan je opis videa, prenosi N1.

Identičnu rečenicu ranije je izjavio Naser Orić u Nezuku.

“Na Drini je sve počelo, na Drini će se sve završiti. Mi Podrinjci smo rođeni da umremo ili pobijedimo, a akoBogda uvijek smo pobijedili i uvijek ćemo pobijediti”, rekao je Orić te je pritom dobio ovacije prisutnih uz povike: Živio Naser, prenosi N1.

Ovakve izjave su  neumjesne zbog velikog broja žrtava koje su u ratovima ubijane, a tijela im bačena upravo u Drinu te da ih mnogi preživjeli ovakav narativ doživljavaju uznemirujuće ili kao prijetnju.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.