17.9.2023. 11:40
0
Petković o napadima na povratnike: Uvijek je toga bilo i bit će, ali to je posao za pravosudne institucije
On smatra da je sjednica Predstavničkog doma PSBiH vezano za ovu temu bespotrebna.

Zastupnik u Predstavničkom domu parlementarne skupštine BiH Milan Petković (US) izjavio je da je apslolutno nepotrebna hitna sjednica na kojoj bi se raspravljalo o ugroženosti prava povratnika bošnjačke nacionalnosti u RS, "jer se time ništa ne može riješiti, s obzirom da to nije u nadležnosti Parlamenta BiH."

Petković je Srni rekao da je moguće da postoje pojedinačni incidenti, ali da je njih mnogo više prema Srbima u Federaciji BiH.

- Lično znam za veliki broj ugrožavanja prava Srba u opštinama Petrovac, Drvar i Glamoč, a da ne govorimo o nekim drugim lokalnim zajednicama. Branio sam pojedine Srbe iz FBiH koje su vlasti optuživale i pokušavale da ih optuže i osude za krivična djela koja nisu počinili, već su samo ispoljavali svoja vjerska i nacionalna osjećanja - naglasio je Petković.

Prema njegovim riječima, uvijek je bilo i bit će određenih incidenata, a ukoliko ih i ima, onda to treba prepustiti pravosudnim institucijama, a ne da Predstavnički dom o tome raspravlja, jer se time samo želi i dalje širiti nekakva mržnja i netrpeljivost u BiH.

- Smatram da se tim ništa ne može riješiti, pogotovo, jer to nije nadležnost Parlamenta BiH. Samo ćemo potrošiti još jedan dan i zasjedanje Predstavničkog doma o temi koja nije i ne treba da bude na dnevnom redu - istakao je Petković.

Za četvrtak, 21. septembra, zakazana je hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj bi poslanici trebali da razmatraju prijedlog mjera i aktivnosti na poboljšanju sigurnosti povratnika u BiH, prenosi Avaz.ba.

(Mubina Lj.I.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.