2.10.2023. 13:47
0
Nakon zemljotresa: U mjestu Grudska Vrila ogromna stijena se urušila pred vrata kuće
FOTO: CZ ZHK
Zemljotres koji je u 10.29 minuta pogodio područje zapadne Hercegovine, uz samu granicu s Hrvatskom kod Imotskog, sa epicentrom sedam kilometara zapadno od Gruda izazvao je oštećenja na brojnim stambenim objektima, potvrdio je za portal „Avaza“ Drago Martinović, direktor Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona, Drago Martinović.

Niko nije stradao
Kako je naveo, na području Grudskog Vrila ogromna stijena se urušila u dvorište porodične kuće.

- Zaustavila se pred sami ulaz u kuću i, nas reću, niko nije stradao - rekao nam je Martinović.

Kada je riječ o oštećenjima na objektima, Martinović je rekao da se radi, uglavnom, o napuknućima zidova i pomjeranju crijepa. Uglavnom se, kazao je, radi o objektima starije gradnje.

Komisija za procjenu šteta
- Sutra će općinska komisija za procjenu šteta izaći na lice mjesta i utvrditi stanje na terenu - rekao je Martinović.

Potvrdio nam je da je među stanovništvom bila zavladala prava panika te da su ljudi, jednostavno, mislili kako će se sve urušiti.

- U dvije škole su učenici bili evakuirani, sreća je pa smo u proteklom periodu imali vježbe evakuacije. U školama nisu zabilježena oštećenja, a nastava je nastavljena - dodao je on, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.