4.10.2023. 15:08
0
Jedan poslanik, a funkcije brojne: PDP traži – ako već mora, da bude javno
FOTO: N1
PDP traži da Narodna skupština Republike Srpske usvoji zaključak o objavljivanju svih prihoda iz javnih sredstava koja ostvaruju narodni poslanici i članovi Vlade Republike Srpske. Ovo je na konferenciji za medije u Banjaluci saopštio predsjednik Kluba PDP u NSRS Igor Crnadak.

“Pod jedan, pozivaju se svi narodni poslanici i članovi Vlade da javno objave sve prihode koje ostvaruju iz javnih sredstava, po kojem osnovu ih ostvaruju i koliki su tačno iznosi. Pod dva, narodni poslanici i članovi Vlade se pozivaju da tražene podatke dostave sekretarijatu NSRS u roku od 15 dana. I pod tri, zadužuje se generalni sekretar NSRS da obezbijedi objavljivanje ovih podataka na zvaničnom sajtu NSRS”, citirao je Crnadak prijedlog zaključka koji je upućen na razmatranje Kolegijumu NSRS.

On je većinu u Narodnoj skupštini pozvao da razmotri i usvoji prijedlog PDP-a što bi, tvrdi, rezultiralo većom otvorenošću institucija, vraćanju povjerenja građana i boljoj informisanosti cjelokupne javnosti o načinu trošenja javnih sredstava.

“Može poslanik da bude doktor, može da operiše, ali ne i da bude direktor bolnice. Može da bude nastavnik ili učitelj, ali ne i direktor škole. Može da bude službenik, ali ne može da ima rukovodeće mjesto. Može da radi kao elektroinženjer, ekonomista, pravnik, to nije sporno, ali ne može da ima rukovodeću funkciju. To je velika razlika. Zato tražimo da se ova praksa višestrukih funkcija konačno prekine”, rekao je on, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.