6.2.2024. 20:29
0
Diže li PDP ruke od Draška Stanivukovića: "Februar je mjesec raspleta. Molim javnost za još malo strpljenja"
U PDP-u je dosta nemirno, haos. Sve više funkcionera ove stranke traži isključenje Draška Stanivukovića. Ovo je u svom blogu napisao novinar Slobodan Vasković. O ovome je za N1 govorio poslanik u NSRS Igor Crnadak.

Kada je riječ o stanju u PDP-u u Banjaluci, Crnadak je ponovio da je ovaj grad na strani opozicije u ovom bh. entitetu, odnosno da građani u ovom gradu su, kako navodi Crnadak, protiv politike koju vodi SNSD i predsjednik ove stranke Milorad Dodik.

“Želim da zamolim cjelokupnu javnost, a posebno ljude koji ovo slušaju i gledaju u Banjaluci, posebno naše glasače i simpatizere, za još malo strpljenja jer je februar mjesec raspleta”, kazao je Crnadak.

Također, Crnadak je naveo i principe o kojima se već razgovara sa predstavnicima drugih opozicionih stranka u vezi sa mogućem zajedničkom nastupu na Lokalnim izborima koji bi trebali biti održani u oktobru ove godine.

“Ono što su naši principi, prvi je da opozicija treba da ima jednog kandidata i oko tog kandidata treba da se okupe svi kao što smo se okupili 2020. godine. Drugi princip je da on mora da nastupi na platformi koja je pobjednička. Treći je da niti jedan pojedinac ili sujeta ne smiju biti stavljeni iznad ili ispred tog našeg opšteg cilja naroda da se makne SNSD”, pojasnio je on.

Kada je riječ o diplomatskoj ofanzivi koja se vodi kako bi BiH u narednom periodu otvorila pregovore o članstvu u Evropskoj uniji, Crnadak je stava da je prvo potrebna ofanziva unutar nas kako bi se usvojili potrebni zakoni i reforme koje pred naše institucije i vladajuće stavlja zvanični Brisel. Da li je nedavni dogovor u Laktašima vladajućih stranka ta ofanziva, Crnadak odgovara:

“To je Jeti dogovor. Mitsko biće za koje su čuli a niko ga nije vidio”, ilustrovao je Crnadak.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.