1.11.2023. 13:05
0
Cvijanović tvrdi da je “opsjednut”: Izbrojala koliko je puta Murphy spomenuo Dodika
Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovijne Željka Cvijanović izjavila je da "američki ambasador u BiH Michaerl Murphy dosadašnjim pisanjem o predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pokazuje opsesivnu crtu i da to predstavlja obračun stranog diplomate na nediplomatski način".

"Smiješno i tragično. Sve što piše Murphy izgleda poprilično svedeno na lični teren. Žalim što se politika velike države, poput Sjedinjenih Američkih Država, treba svesti na lični i privatni teren, okršaj i obračunavanja", rekla je Cvijanović.

Ona kaže da je evropski put BiH ugrožen ili žrtvovan zbog svih nastojanja da se pokaže da postoji "neki tamo visoki predstavnik", koji treba da upravlja određenim procesima, prenosi RTRS.

Cvijanović je još rekla da pisanja Murphyja o Dodiku pokazuju "opsesivnu crtu" te dodala da je prošli put predsjednika RS pomenuo u tekstu 13 puta, a jučer 20 puta.

"Izračunala" je da bi sljedeći put to moglo biti 46 puta.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.