11.11.2023. 22:54
0
Rožman: Prilagodili smo se uvjetima, imali malo sreće i osvojili tri bitna boda
FOTO: facebook/fk sarajevo
Fudbaleri Sarajeva slavili su na Mokrom docu protiv Posušja u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i probili se na drugu poziciju na tabeli.

Pobjedu Sarajevu donio je Mirza Mustafić golom iz slobodnog udarca u 30. minuti.

- Prilagodili smo se na teren, na uvjete koji jesu, dali gol u pravo vrijeme. Imali smo i malo sreće. One prilike koje su domaći imali nisu iskoristili. Mirno smo priveli utakmicu do kraja, što se mene tiče jako bitna tri boda da se držimo blizu vrha - rekao je trener Sarajeva Simon Rožman.

Njega raduje i to što na raspolaganju ima širi kadar i da su neki igrači sanirali povrede.

- Svi igrači koji su dobili šansu maksimalno su je iskoristili. Bitno je da se momci vraćaju, u jednom periodu smo imali baš puno povrijeđenih igrača. Sad kad se ekipa kompletira, idemo prema takmičarskom smjeru. Nije bilo neke ljepotice, samo smo morali izboriti bodove - zaključio je Rožman, prenosi Faktor.

Sarajevo će poslije reprezentativne pauze na Koševu odmjeriti snage s Tuzla Cityjem.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.