13.11.2023. 22:47
4
Forto bijesan nakon novog femicida: Naše društvo odgaja gomilu nesposobnih i beskorisnih muškaraca da žene postoje da bi njima ispunjavali želje
U Sarajevu se danas dogodio novi slučaj femicida. Mušakrac je usmrtio svoju suprugu, tijelo je ostavio u stanu, a sa sobom je poveo četverogodišnje dijete. Nakon opsežne akcije i višesatnih pregovora, muškarac je uhapšen, a dijete spašeno. Oglasio se Edin Forto, ministar saobraćaja i komunikacije Bosne i Hercegovine.

“Naše društvo odgaja i uvjerava gomilu razmaženih, nesposobnih, beskorisnih muškaraca da žene postoje da bi njima ispunjavale želje. Onda ti muškarci misle da im se svijet ruši kada ih žene spravom ostave. Femicid se može kazniti u svakom pojedinačnom slučaju, ali, istovremeno, svaki ubica je potpuno svjestan da sve što radi je protuzakonito. On to radi bez obzira na posljedice. Kako ga spriječiti? Prava borba protiv femicida će početi kad kao društvo napustimo duboki konzervativizam i tradicionalizam i kad napokon počnemo od malih nogu učiti dječake da nisu, niti će ikad biti, ni jedan jedini milimetar ispred djevojčica”, naveo je Forto.

(Ajdin B.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.