14.12.2023. 17:30
2
Nikad bogatiji doček Nove godine: Šta spremaju gradovi u BiH i regionu
FOTO: federalna
Nova godina se bliži, a brojni gradovi u BiH i regiji odavno su spremni za doček. Ove godine se očekuje da mnogi gradovi obore rekorde posjećenosti.

Iako je do dočeka preostalo još nešto više od 15 dana, u mnogim gradovima u BiH su smještajni kapaciteti u hotelima rezervirani.

Što se tiče Sarajeva, prije par dana je zvanično predstavljen Program dočeka Nove 2024. godine. Publiku će ispred Vječne vatre zabavljati popularni bendovi "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", te Elvir Laković Laka, koji će nastupiti umjesto ranije najavljenog benda "Letu štuke". Kako je najavljeno, novogodišnja noć u Sarajevu biće više od koncerta, jer je u pripremi i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča", u kojem će se pojaviti i dio popularnih “Nadrealista“. Inače, ovo je po prvi put ikad da u novogodišnjoj noći nastupaju četiri popularna izvođača. 


                                                               Foto: Grad Sarajevo

Kompletan program kod Vječne vatre počinje u 21 sat, kada će se na sceni pojaviti Laka sa bendom. Od 22 sata na sceni će se smjenjivati "Bombaj Štampa", "Zabranjeno Pušenje" i "Crvena Jabuka", a njihove nastupe na LED ekranima duž ulice pratit će posebne video projekcije.

Nakon dužih političkih prepucavanja oko lokacije za doček Nove godine u Mostaru, napokon je odlučeno da Mostar u 2024. godinu uplovi na pozornici smještenoj uz šetalište Nikole Šubića Zrinskog. Mostarce će u Novu godinu uvesti Željko Joksimović.

Novogodišnji program u Mostaru počinje u podne, dječjom Novom godinom u kojoj će najmlađe Mostarce zabaviti Lola klaunovi i mađioničar Stefano, a vrhunac zabave za najmlađe bit će novogodišnja predstava sa Djeda Mrazom koju će izvesti Pozorište lutaka Mostar.

Banja Luka dočekuje 2024. godinu sa do sada najboljom i najvećom ponudom, kažu organizatori.  Uz sadržaje koje će građanima, ali i brojnim turistima ponuditi „Zimzobal“, još jedan novitet biće i „Zimzopark“ koji će biti organizovan u Parku Mladen Stojanović.

Za doček Nove godine očekuje se spektakl uz Željka Samardžića i Lepu Brenu. U novogodišnjoj noći 31. decembra nastupiće Željko Samardžić, dok sve one koji odluče da prvi dan nove 2024. godine, popularnu "reprizu", provedu na otvorenom, očekuje veliki koncert Lepe Brene.

Na Trgu slobode u Tuzli također će biti upriličen javni doček Nove godine, a u zabavi na otvorenom glavno mjesto će zauzeti Bajaga i instruktori. I Zenica nastavlja tradiciju organiziranog ispraćaja stare i dočeka nove godine prigodnim sadržajima u centru grada i spektakularnim koncertima. U pripremi su novine u odnosu na prošle godine, ali sigurno je da će najveću pozornost privući koncert megapopularne zvijezde Marije Šerifović.

Let 3 u Zagrebu, Čola u Dubrovniku

Ove godine u Rijeci na dočeku Nove godine nastupat će Gibonni. Na ispraćaju Stare godine posjetitelje Pule će zabavljati Indira, nekadašnja pjevačica Colonije koja će uz autorske pjesme izvesti i obrade regionalnih pop rock hitova kakve imaju Bijelo Dugme i Crvena Jabuka. Na Trgu Portarata također će se slaviti, a ove godine predvodit će ga Vojko V kojem će se pridružiti brojni DJ-evi.

U Novu 2024. godinu Zagreb, njegove građane i goste uvest će bend koji je ove godine nastupio na Euroviziji, Let3 i pridružit će im se Zagrebačka filharmonija. Osim toga, Zagreb je pripremio tradicionalni Advent koji počinje 2. decembra.

U Rovinju će publiku zabavljati naša bh. grupa Dubioza Kolektiv, što će ujedno i biti jedan od najvećih koncerata koje je Rovinj imao. Najava o tome je došla nakon nastupa u pulskoj Areni ljetos s kojim su slavili dvadeset godina benda.

Zdravko Čolić će u Novu 2024. godinu uvesti građane i turiste u Dubrovniku, na javnom dočeku koji je organizovan na Stradunu. Doris Dragović će splićane uvesti u Novu 2024. godinu. Pored nje će nastupati i reper Grše.

U Crnoj Gori nastupa Bijelo Dugme, Dino Merlin...

Lepa Brena će za Novu godinu imati puno posla, prije nego što bude nastupala na "reprizi" Nove godine u Banja Luci, ona će uvesti Barane i goste grada u Novu, 2024. godinu.

Budva je jedan od najposjećenijih gradova u regiji, a zvijezda najluđe noći u ovomn gradu bi trebao da bude pop zvijezda Toni Cetinski.

U Herceg Novom je zabava zagarantovana jer nastupa Gorana Bregović, Alen i Tifa uz pratnju Orkestra za svadbe i sahrane. Ovaj grad je pripremio i bogat program za 1. janura 2024. a nastupit će Novi Fosili i Miroslav Ilić. Za najluđu noć goste Kotora zabavlja Severina a prvog dana 2024. godine pjeva Dino Merlin.

(Aldin B.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.