28.12.2023. 19:20
0
Novogodišnji program u KPZ Zenica - Rusmir Isak poručio: "Dolazak u zatvor ne predstavlja kraj života. Svi oni koji poštuju kućni red ovdje mogu započeti novi život"
Povodom nadolazećih novogodišnjih praznika osuđenici Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica su uz asistenciju osoblja Zavoda i dramskog pedagoga realizovali prigodan program koji se sastojao iz muzičkog i glumačkog dijela.

Ovoj manifestaciji prisustvovalo je više stotina osuđenika, stražara i drugog osoblja KPZZ.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica, Rusmir Isak, u svome obraćanju naglasio je kako među osuđenicima ima mnogo dobrih ljudi koji su svoje živote u ovoj ustanovi popravili i postali bolji ljudi.

“Drago mi je vidjeti da su osuđenici spremni na resocijalizaciju a ova današnja manifestacija najbolji je pokazatelj toga. Mi ćemo to svakako i adektvatno nagraditi, ali također i onaj dio osuđenika koji nije spreman na saradnju adektvatno i kazniti”, kazao je Isak te dodao:

“Dolazak u zatvor ne predstavlja kraj života, svi oni koji poštuju kućni red ovdje mogu započeti novi život pun pozitivnih promjena”, zaključio je Rusmir Isak.

Sam cilj aktivnosti je upravo odgojnog karaktera i služi da bi se osuđenici rehabilitovali i stekli neka nova iskustva, znanja iu konačnosti postali integrisani dio zajednice nakon odsluženja kazne.

Nakon programa za sve uposlenike i osuđenike upriličen je svečani ručak, saopćeno je iz KPZ Zenica.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.