11.1.2024. 10:00
1
Vojnik EUFOR-a na obilježavanju neustavnog "dana RS-a"
Opština Milići je jučer objavila saopštenje o obilježavanju 9. januara - neustavnog "Dana Republike Srpske", a na fotografijama se vidi da je prisutan i vojnik EUFOR-a.

To je na društvenim mrežama primijetio poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Ramiz Salkić koji je osudio njegovo prisustvo na neustavnom prazniku.

"Oni koji bi trebali da štite Dejtonski sporazum, a njegov sastavni dio je Ustav Bosne i Hercegovine, i njegove odluke, oni prisustvuju obilježavanju 9. januara kao dana RS, suprotno odluci Ustavnog suda. EUFOR na skupu u Milićima", napisao je on na Twitteru uz fotografiju koja je ranije zvanično objavljena.

Opština je naime objavila saopćenje o obilježavanju 9. januara prilikom čega se navodi da je "Služenjem parastosa poginulim borcima u Spomen sobi i polaganjem vijenaca na centralno spomen obilježje u Milićima, obilježen je 9.januar – Dan Republike Srpske".

Na fotografijama koje prate tekst vidi se da se u spomen sobi borcima VRS nalazi i vojnik EUFOR-a sa upaljenom svijećom u ruci.



U saopćenju iz Milića se ne govori ništa detaljnije o njegovom prisustvu, no iz priloženog je jasno da učestvuje u tom obilježavanju.

(Erna H.) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.