31.1.2024. 22:40
1
Prijatelj ubijenog Farisa Pendeka: Dio mog srca odlazi sa tobom u kabur!
U Sarajevu su se okupili mnogobrojni građani kako bi se oprostili od tragično nastradalog Farisa Pendeka, koji je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka, prenosi večeras Dnevni avaz.

Osim Farisove majke, okupljenim su se obratili Farisovi prijatelji i brat. 

- Ovo što ćete vi danas čuti je u stvari samo nešto iz čega treba da izvučete pouku. Da se toga prisjećamo što više i da znamo što smo došli ovdje. Treba da čuvamo naš grad, da čuvamo našu djecu, zato što vidimo kakvih manijaka ima i ko nam sve djecu uzima. Treba da se zna kako treba kazna za ovo da ima. Ovo što ćete vi večeras čuti je ustvari samo nešto što treba da vas ojača. 

Da vam pokaže kolika je u stvari bila ljubav prema nekom drugu, bratu, rođaku, poznaniku, nekoj dragoj osobi. Vi molim vas iz ovoga da izađete još jači, da čuvate jedno i druge i da znate koliko neko vrijedi. Morate znati koliko neko vrijedi. Pogotovo neko ko vam je blizak, familija, prijatelji, poznanici, molim vas čuvajte ih. To je ono jedino što vrijedi na ovom svijetu. Sam materijalni svijet, ovo što imamo, to molim vas zanemarite. 

Boga mi, teško je opisati kad izgubiš osobu. To je nešto najteže. Ja neću više da plačem i ne treba puno emocija. Ovo ovdje sad što se dešava treba da nam bude svima pečat. Ne da zaboravimo našeg brata Farisa, našeg Pendu. Nego samo da stanemo sa svim ovim bolom i njegova porodica i mi. Jer smo svi više umorni od ovoga. Ali ovo da nam da bude nešto što treba da pamtimo svaki dan, svaki mjesec. Da naučimo cijeniti sve ono što je dobro - kazao je jedan od njegovih prijatelja. 

- Druže moj, Penda, kako da ti se obratim, danas smo te ispratili na najbolji mogući način. Fatihama i dovama, zamolili Allaha dž.š da te uvede u džennetske odaje. Iskreno vjerujem da hoće. Ovo govorim sa igrališta, igrališta naše osnovne škole. 

Tu smo se upoznali, kako reći krenuli u život, igralište, škola, Čengić Vila. Bio si ruža našeg kraja, moj najbolji drug, kojeg sam iskreno od srca, od svih rana najviše volio. Mnogo je uspomena ostalo iza tebe, najveća je meni ona u srcu. Uspomena koja se za čitav život pamti i ostaje. Ljubav, neizmjerna, najiskrenija, dječja, bez koje dio mog srca odlazi s tobom u kabur - rekao je prijatelj ubijenog, prenosi Avaz.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.