1.2.2024. 10:04
0
Advokat osumnjičenog Adema Šumana tražio da se javnost isključi sa ročišta: Njegov zahtjev je odbijen
U Kantonalnom sudu u Sarajevu trenutno se održava ročište o određivanju pritvora Ademu Šumanu, osumnjičenom za ubistvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka koje se dogodilo u nedjelju navečer u Sarajevu.

Damir Kočo, Šumanov advokat, tražio je da javnost bude isključena sa ročišta.

- Smatram da će se na ovom ročištu iznijeti određene činjenice koje nisu u interesu da idu u javnost, rekao je Kočo.

On je svoj zahtjev pokušao opravdati tako što je rekao da je njegov branjenik osoba mlađe životne dobi, te da je potrebno da se javnost isključi kako bi tužioci "mogli raditi posao bez uticaja".

Isti stavi iznijeli su i advokati dvojice muškaraca koji su osumnjičeni za pomaganje Ademu Šumanu.

Tužiteljica je na taj zahtjev kazala kako je na početku zabranila iznošenje detalja u javnost u cilju zaštite istrage, ali da smatra da je prisustvo javnosti neophodno kako bi građani bili informisani.

Sud je na kraju odbio prijedlog Šumanovog advokata i javnost ipak neće biti isključena.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.