29.2.2024. 18:59
0
Crnadak napao Dodika: Pozicija RS u svijetu najbolje je bila predstavljena kada smo Ivanić i ja bili u Sarajevu
Po ko zna koji put Dodik je promašio. Putešestvije rukovodstva Republike Srpske pratimo ne da nešto naučimo, nego da pokušamo smanjiti štetu koju prave. Hvala Bogu, mi znamo šta treba raditi.

To je izjavio potpredsjednik PDP Igor Crnadak komentarišući izjavu predsjednika Srpske, Milorada Dodika.

-Drago mi je da opozicija u Republici Srpskoj pažljivo prati svaku moju aktivnost i sve što radi rukovodstvo Srpske jer iz toga mogu da nauče na koji način se jača pozicija jedne zemlje – rekao je Dodik.

Crnadat tvrdi da je pozicija Republike Srpske u svijetu najbolje bila predstavljena kada su Mladen Ivanić i on bili u Sarajevu.

-Kao ministar, bio sam domaćin deset ministara inostranih poslova na konferenciji u Banjaluci. Svi iz regiona su bili tu, plus austrijski i italijanski ministar, bjeloruski ministar, kao i tadašnji komesar za proširenje, Johanes Han. Svi u Banskom dvoru, ispod naše zastave, većina ih je obišla naše crkve i druge znamenitosti Banjaluke. Prije toga sam bio predsjedavajući Komiteta ministara Savjeta Evrope, prvi i jedini do sada iz BiH – prokomentarisao je Crnadak na Faceboku.

Kako je rekao, u njegovom mandatu desetak raznih događaja Savjeta Evrope održalo se u Republici Srpskoj, uključujući veliku konerenciju o problemima mladih u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

-Na ceremonijama na početku i na kraju našeg predsjedavanja, u Strazburu su nastupili glumci, muzičari i drugi umjetnici iz Republike Srpske. Ova dva primjera su dovoljna. Možete li zamisliti SNSD stručnjake za spoljnu politiku da ovako nešto urade? Naravno da ne možete. Zato su veoma efikasni kad treba kupiti zgradu od kuma za 100 miliona ili oteti od Republike Srpske 50 dunuma zemlje na Jahorini – zaključuje Crnadak.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.