14.2.2024. 16:27
0
Rusija o miru u BiH - Zaharova: "Samo tako se može računati na stabilnost na Balkanu"
FOTO: AGENCIJE
Rusiju, koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, zabrinjavaju protivpravne aktivnosti zapadnih učesnika napora za normalizaciju u BiH koju je Zapad pretvorio u svoju koloniju, rekla je portparol ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je navela da su zemlje kolektivnog Zapada oduzele suverenitet BiH i pretvorile je u svoju koloniju.

- BiH su očigledno oduzeli suverenitet i to su učinili oni koji se gromoglasno za njega zalažu, pozivajući se na Dejtonski sporazum - rekla je Zaharova u Moskvi na redovnom brifingu za novinare.

Prema njenim riječima, evropska BiH pretvorena je u koloniju kolektivnog Zapada koji nastavlja eksperiment nad narodima te zemlje koji su i bez toga bili žrtva agresije NATO-a 1995. godine.

- Cilj kolonijalne politike Zapada jeste da se BiH pretvori u politički i sirovinski privjezak zapadnog bloka - rekla je ona.

Zaharova je ukazala na to da Rusija podržava princip ravnopravnosti tri naroda i dva entiteta, sadržan u Dejtonskom mirovnom sporazumu, prenio je Sputnjik.

- Samo tako se može računati na stabilnost i mir u BiH i na Balkanu u cjelini - rekla je Zaharova.

(Erna H.) 

RUSIJABIH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.