13.3.2024. 16:54
0
U akciji "Kalibar" pronađeno vojno naoružanje i bomba
Policija je kod N.V. i M.S. iz Gradiške u okviru akcije "Kalibar" oduzela bombu, vojnu pušku i određenu količinu municije.

"Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da lice inicijala N. V. iz Gradiške, u kući i pomoćnim objektima, posjeduje određenu količinu vojnog naoružanja. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, pretresene su kuće i prateći objekti  koje koristi osumnjičeni te je tom prilikom pronađena i oduzeta vojna puška i određena količina municije", navode iz policije.
 
Takođe, radeći po akciji, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da M.S. iz Gradiške, posjeduje eksplozivno sredstvo u jednom od pomoćnih objekata u svom dvorištu.
 
"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičen, te je tom prilikom pronađena i oduzeta ručna bomba", navode iz policije.
 
Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je naložio da se protiv osumnjičenih N. V. i M. S. podnese izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.