14.3.2024. 18:43
2
Zahiragić reagovao: "Ja sam jedini koji je fizički napadnut"
FOTO: Screenshot
Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić reagovao je nakon fizičkog obračuna s Elvisom Vretom na današnjoj sjednici.

Kako kaže, nije prišao predsjedavajućem Elvedinu Okeriću (NiP) da mu uputi prijetnje te kaže da mu nije prijetio, već mu je, kaže samo prišao i rekao šta misli o njegovom karakteru.

“Tome je prethodila cjelodnevna zloupotreba pozicije od Okerića prema opoziciji, a koja je kumulirala kada uzeo riječ kolegi Faruku Kapidžiću i zloupotrebom pozicije optužio s govornice Kapidžića da se treba izviniti porodicama šehida, samo zato jer je Kapidžić problematizirao pokušaj promjene loga Fonda memorijala i ukidanje loga s nišanom i ljiljanom”, objašnjava Zahiragić.

Kada je riječ o Vreti, Zahiragić tvrdi da ga on nije pokušao smiriti već kaže da je više puta s njim ostvario fizički kontakt.

“A, nakon što sam ga više puta zamolio da me ne dodiruje, bio sam prinuđen da ga silom, srazmjernom onom koja potrebna da sklonim od sebe, samo odgurnuo, što se uostalom i vidi na snimku”, kaže Zahiragić.

Poručuje da mu Vreto nije uzvratio istom mjerom, nego da ga je udario i uhvatio za vrat, “što je zapravo bio jedini čin fizičkog nasilja danas u Skupštini Kantona Sarajevo.”

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.