8.5.2024. 16:05
0
Trojka: "FTV će biti servis građana a ne SDA ili bilo koje stranke"
Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine donio je odluku da od danas privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji FBiH. Mnogobrojne su reakcije na ovakav potez, najviše iz opozicionih stranaka. Trojka je zatim odgovorila na kritike saopćenjem.

"Jedino je brzina zaborava SDA zvaničnika veća od brzine propadanja institucija koje su bile pod njihovom vlašću.

Podsjećamo ih da FTV posluje bez Upravnog odbora a da je upravljačkim strukturama, kao i direktoru, mandat istekao prije deset godina. Zašto je SDA dopuštala nelegalno poslovanje FTV-a koje je tu kuću dovelo u trenutno stanje? Zato što je u upravljačkoj anarhiji konstruirala svoje neformalne kanale vladanja i FTV usmjeravala u pravcu vlastite promocije a ne informisanja građana.

To će biti promijenjeno ma koliko SDA bila glasna s neosnovanim optužbama na račun Trojke.

Gašenje programa FTV-a je, međutim, nešto što je izvan politike, tj. produkt je njihovog međusobnog odnosa s BHT-om. Naravno, ne slažemo se s prekidom emitovanja programa FTV-a, ali i BHRT vode ljudi koje je imenovala SDA. No, to će biti vrlo skoro riješeno. Ipak, dugoročno rješenje je u imenovanju upravljačkih struktura u FTV-u čime ćemo ne zarobiti nego osloboditi FTV od nezakonitog poslovanja i upravljačkih struktura iz sjene koje su u službi politike", naveli su iz Trojke.

(Erna H.) 

FTVBHRT
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.