28.5.2024. 13:21
0
Klub Bošnjaka traži hitnu sjednicu: Onemogućiti predlaganje neustavnih zakona
Iz Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) upućen je zahtjev za hitnu sjednicu Doma naroda PSBiH.

„Klub bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine podnio je zahtjev za održavanje hitne sjednice Doma naroda sa jednom tačkom dnevnog reda, izmjenama i dopunama Poslovnika Doma naroda, koje imaju za cilj da se onemogući predlaganje neustavnih zakona.“

Zahtjev potpisuju Kemal Ademović, Šefik Džaferović, Safet Softić, Džemal Smajić i Dženan Đonlagić.

Podsjećamo zadnja sjednica Doma naroda prekinuta je 18. marta, kada je na prijedlog Želimira Neškovića (SDS) na dnevni red ubačena tačka reda o Ustavnog sudu BiH, a kojim se tretiraju strane sudije u ovoj instituciji. ovim prijedlogom traži se da se strane sudije zamijene domaćim, a što je suprotno Ustavu BiH.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.