28.6.2024. 21:12
0
Bosanski Novi: Ušetao u kafić sa kantom benzina i zapalio ga
Muškarac iz Bosanskog Novog je jučer tokom dana zapalio kafić “Star” u tom gradu. Srećom nije bilo povrijeđenih osoba, no kafić je skoro u potpunosti izgorio.

“Policijski službenici Policijske stanice Bosanski Novi, dana 27.06.2024. godine lišili su slobode S. B. iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela paljevina i izazivanje opšte opasnosti”, rečeno je iz prijedorske policije.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni istog dana oko 16:55 sati upotrebom zapaljive tečnosti zapalio unutrašnjost ugostiteljskog objekta u Bosanskom Novom.

U požaru koji je lokalizovala Teritorijalna vatrogasna jedinica u Novom objekat je u potpunosti izgorio, a posljedica po ljude nije bilo.

Prema saznanjima Mondo.ba, riječ je o Novljaninu Siniši Bajiću, koji je u kafić “Star” unio kantu benzina, zamolio goste da izađu, polio po objektu i zapalio.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojem će po kompletiranju predmeta protiv S. B. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela. Utvrđuje se i motiv počinjenja ovog krivičnog djela, a prema nezvaničnim informacijama, postojale su nesuglasice između njega i vlasnika kafića.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.