30.5.2024. 10:30
0
"U trenutku glasanja o Vukoji mi je pao šećer, pa sam izašao i otišao do restorana da malo 'dođem sebi'. To se može provjeriti"
Zastupnik Stranke demokratske akcije Salko Zildžić gostovao je u emisiji Jutro za sve kod Zvonka Komšića.

Poseban dio razgovora odnosio se na to zašto on nije glasao tokom odlučivanja o tome da li će Marin Vukoja biti novi sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. 

Na pitanje Komšića zašto tada nije bio u sali, odgovorio je da mu je "pao šećer". 

"Moj se stav po ovom pitanju već odavno zna. Dal' bio protiv ili ne glasao, suštinski se ništa ne razlikuje", rekao je Zildžić.

Upitan da li nije po srijedi 'slučajnost', odgovorio je: 

"To se može provjeriti".

Zildžić je, uz još šest zastupnika SDA, od ukupno 26, među onima koji uopće nisu glasali tokom odlučivanja o Vukoji. 

On je objavio i da je potpisana nova apelacija opozicije, nakon izbora Vukoje, koja će biti predata Ustavnom sudu entiteta FBiH. 

No, nije bio siguran da će to uroditi plodom. 

Optužio je i predstavnike međunarodne zajednice za utjecaj na pravosuđe koje donosi presude za djela za koja ljudima nije ni suđeno.

U drugom dijelu emisije, govorio je i o saslušanju Bakira Izetbegovića pred inspektorima Državne agencije za istrage i zaštitu. 

Istakao je da je prisustvovao govoru predsjednika SDA, zbog kojeg je dobio krivičnu prijavu.

"Evo, danas, ja ga potpisujem i ponavljam svaku rečenicu", rekao je. 

Optužio je posebno Našu stranku za kreiranje narativa po kojem ni Dodik ni Čović nisu krivi nizašta, već samo SDA i Izetbegović, prenosi Politicki.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.