25.6.2024. 12:36
0
Radnik Parka iz Sarajeva ispao iz korpe krana i teško povrijeđen: Pukla mu slezena, rebra, imao unutrašnje krvarenje...
Radnik Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park Mirsad Delić 21. juna je na radnom zadatku na Kobiljoj Glavi pao iz korpe krana tokom orezivanja drveća zadobivši teške tjelesne povrede.

Redakciji Faktora obratio se jedan od članova njegove porodice kazavši kako ih niko nije kontaktirao iz preduzeća Park.

- Mirsad je tog dana kada je bilo užasno vruće odradio prvu smjenu i došao kući. Samo što je jeo, pozvali su ga iz firme i kazali kako mora u treću smjenu. Pa gdje to ima? Otišao je na posao, morao je, da bismo saznali kako je ispao iz korpe tokom orezivanja grana na drveću. Mirsadu je tokom pada pukla slezena, nekoliko rebara je polomljeno, pukla mu je peta, izgubio je mnogo krvi, bio je i u komi i niko iz preduzeća Park da se oglasi!? Hvala Bogu, Mirsad se probudio iz kome. Morali su mu izvaditi slezenu, primio je krv. Bojim se kako ovo želi da se zataška - rekao je član Mirsadove porodice.

Pita se zašto pojedini radnici u Parku na ovim vrućinama moraju raditi i po dvije smjene.

- Dosta im je jedna smjena od osam sati na ovakvom vremenu. Ispade sada kao da je Mirsad sam, svojom voljom otišao da odradi još jednu smjenu, a ne zato što je to neko od njega tražio. Zaista kod nas najmanje ljudski život vrijedi - govori izrevoltirano jedan od članova Mirsadove porodice.

Faktor je zatražio komentar u preduzeću Park 24. juna, pitali su zašto radnici rade i po dvije smjene, međutim, odgovor direktora nisu dobili.

U policiji su potvrdili da su 21. juna u 21.50 sati obaviješteni da je u ulici Alipašina u naselju Kobilja Glava koje pripada općini Centar došlo do povrijeđivanja radnika KJKP Park.

- Riječ je o M. D. rođenom 1977. godine, uposleniku Parka koji je prilikom izvođenja radova pao iz korpe krana na asfaltnu podlogu i tom priliko zadobio tjelesne povrede. On je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede. Obaviješten je tužilac, mi smo obavili uviđaj i kompletan operativni materijal će biti nakon kompletiranaj dostavljen na ocjenu i mišljenje Kantonalnom tužilaštvu - kazala  je Mersiha Novalić, glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Sarajevo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.