2.6.2024. 20:53
1
Dodik o promjeni imena Srebrenice: Svidjelo se Bošnjacima ili ne, ja tu nemam šta da radim
FOTO: n1
Predsjednik RS Milorad Dodik je kazao da je u Srebrenici pokrenuta ideja o promjeni naziva, te ako Skupština općine donese odluku da se ime promijeni, RS će donijeti zakon.

Istakao je da je ljudima koji tamo žive "dosta etiketa koje se vezuju za taj toponim". 

- Smatram da ljudi imaju pravo da se izjasne o tome. Po proceduri koja je određena zakonom, ako Skupština opštine Srebrenica donese odluka da se mijenja to ime u neko drugo, onda će Republika Srpska donijeti zakon i proglasiti ga važećim. Nemam ja tu šta da radim, bez obzira da li se to svidjelo Bošnjacima - naveo je Dodik.

Rekao je da će to, sudeći prema reakcijama Bošnjaka, biti top tema i naveo da je dugo bilo nastojanje stavi u što više naziva. 

- I kada smo prije desetak godina ukinuli te prefikse, to je bila ludnica. Oni stalno zloupotrebljavaju taj prefiks - kazao je Dodik.

U osvrtu na presudu bivšem predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, kazao je da je nevjerovatna i da bi bilo dobro da, bez obzira na okolnosti, Trump pobijedi na predsjedničkim izborima u SAD. 

On se u kotekstu trampa osvrnuo i na sudski postupak koji se vodi protiv njega zbog nepoštivanja odluka Christiana Schmidta, navodeći da je pristao da u njemu učestvuje kako bi pokazao besmislenost svega, prenosi Avaz.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.